Klare Taal header image 2

Gids voor tweetalig opvoeden

Ga je je kinderen Nederlands leren of niet? Nederlanders die in het buitenland kinderen krijgen of met kleine koters Nederland verlaten, zullen moeten nadenken over die vraag. Niet alleen vanwege een eventuele terugkeer, maar ook vanwege het contact met vrienden en familie in Nederland.

Vaak wordt gedacht dat het voor de kinderen verwarrend is om tweetalig op te groeien, of dat het kind de taal van het nieuwe land daardoor slechter leert. Het boek ‘Moeders taal vaders taal, opgroeien met Nederlands in het buitenland’ rekent af met die vooroordelen. Daarnaast biedt auteur Marian de Vooght gedegen achtergrondinformatie en praktische tips om kinderen tot en met twaalf jaar goed Nederlands te leren spreken, lézen en schrijven. Diverse methodes komen aan de orde, net als het zelf maken van materiaal, oefeningen en (internet)adressen om aan lesmateriaal te komen. Vooght doceert literatuur in Essex, Groot Brittannië en weet waar ze het over heeft: haar dochters groeien volledig tweetalig op.

Moeders taal vaders taal. Opgroeien met Nederlands in het buitenland - Marian de Vooght
Prijs: tussen de 18,90 en 21,90, afhankelijk van de verzendkosten.
ISBN13:     9789076542362
Kemper Conseil Publising

Voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Post to Twitter Tweet This Post

Tags: Boeken · Expat boeken

0 reacties tot nu

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst. Vul het formulier hieronder in om de eerste te zijn.

Geef uw reactie